søndag 17. oktober 2010

back again

Etter en tid med mye vind på ettermiddagen hvor sandstormen står inn gjennom sprekker under vinduer og dører (dere i Norge har ingen peiling på hva støv og støvtørking er for noe), noen regnbyger hvor også torden har vist seg, bokmesse hvor jeg gikk gjennom en vandring av skriveutviklingen der det begynte med en tegning fra helleristningene i Alta og avslutta med de siste forfatterne i verden, noen tannlegebesøk og en magesjau så er vi "back again" fra Bolivia. Apropos engelsk. Her en dag skulle jeg rette engelskleksa til en gutt i 8. klasse. Jeg begynte med å fortelle hva som var riktig og deretter hva som ikke var riktig. Da sa han til meg at det der hadde jo læreren skrevet, han hadde bare skrevet av tavla. Slik hadde læreren skrevet: "Last year playing soccer at my friends." Der playing var verbet i fortid. Preposisjoner er forsåvidt alltid vanskelig på et annet språk så det hoppa jeg over. Men så tenkte jeg: "hva gjør jeg nå for ikke å forvirra han mer enn nødvendig? Verba bør han jo skrive riktig." Jeg skreiv opp i kladdeboka hans den riktige ingformen av verba og ba han vise det til læreren. På tirsdag skal jeg spørre han om han har gjort det.

Men det jeg egentlig ville vise var at nå er vi i gang med bygging. Her skal det bli bad og toaletter til unger og voksne. Et til jenter, et til gutter og et til de voksne. Det skal bli godt. På det øverste bildet ser dere veggen der det bygges. Til høyre er det en åpning som viser den fremste delen av tomta og porten ut mot gata helt der nede. Til venstre ser dere et vindu der en gruppe av ungene 4. og 5. klasse holder til for tida. Der er det planer om å lage kjøkken når vi en gang har flere rom til ungene.
På det nederst bildet ser dere bygginga som er i gang og her er det murstein og sement det går i. Seinere skal de legge på flis inne på vegger og gulv. Det høres kanskje fint ut, men er det billigste og beste alternativet her i landet.
Så kommer jeg tilbake til den videre utviklinga av bygginga etter hvert. Nå går det for fullt mot avslutningen av skoleåret og da er det best å stå på for å få best mulig karakterer på den siste eksamen i slutten av november.

1 kommentar:

Refleksjon på livsvegen sa...

så kjekt at dokke får bygge...
Lykke til!
Her er det meldt snø frå onsdag, men vi får ta det som det kjem.. :-)