mandag 8. desember 2008

bilderHei alle sammen!
Nå prøver jeg meg igjen. Har prøvd meg fram noen ganger for å skjønne mer av dette systemet med blogg. Her er to bilder som viser de to hovedbeskjeftiglesene her på bruket, gjøre lekser og leke. Måltidet er også viktig for både å kunne gjøre lekser og leke. Rosa som styrer på kjøkkenet har utdanning i barn og ernæring og lager god og næringsrik mat.
Jenta på det øverste bildet strever litt med leksene sine og trenger mye hjelp, det er nesten slik at en må sitte ved siden av henne hele tida. Hun er ikke aleine om det, vi har flere som synes det er vanskelg å jobbe aleine med sine egne oppgaver og ikke må finne ut av alt det de andre driver på med hele tida.
De to guttene på det neste bildet har høyere selvbilde på det å få til leksene og oppgavene. De blir ofte fort ferdig og vil leke på banen vi har lagd til. Banen er flittig i bruk når de har muligheten til det og det er mange som er våte av svette når de må avslutte.
På slutten av dagen samler vi de inn for en bit frukt, fruktsalat eller en gulrotkake. Da har det hendt at vi har lest for dem (foreløpig har det blitt Donald). Det tok litt tid før de skjønte at de måtte være helt stille for at jeg skulle lese. Hver gang de prata stoppa jeg opp i lesinga. De færreste er nok vant til å bli lest for, men etter hvert som de fikk tråden i det begynte de å hysje på hverandre. Fint å se forandringer hos barna, de blir vant til rytmen og vi trenger heller ikke hale de inn lenger for at de skal begynne med leksene.
Det var alt for denne gangen, nå er nattønske på radioen snart slutt, så dere får ha en god natt.


2 kommentarer:

Britt Lene sa...

Hei Toril! Kjekt å se litt fra prosjektet ditt! Eg huske på det ofte. Og SÅ fint å se at dåkker har komt så godt i gang!;) Prøve å reklamere litt her også;)

dråpen sa...

Hei Lene!

Er litt usikker på om denne kommer til deg eller meg, men må prøve for å finne det ut. Takk for hilsen, veldig koselig å høre fra deg. Virker som om du har det fint og sosialt i Tromsø også, spørsmålet er bare: får du studert?

Gjør du god kampanje i omkretsen din blir det wathia når du kommer til sommeren.

Klem fra Toril