tirsdag 13. oktober 2009

Litt av vår hverdag

I dag ble det ris, poteter og en gryterett med linser, grønnsaker og kjøttdeig til middag. Juana øser opp og gjør klar rundt 40 tallerkner.
Ungene slutter kl. 12.30 på skolen og kommer direkte til oss. Noen er raske, mens andre siger inn mens vi spiser. Noen ganger tar det tid for ungene å komme seg ut av klasserommet. Alle må gjøre seg ferdige før de går og læreren må kontrollere at de har gjort det bra. Det hender at noen kan sitte i klasserommet opp til en halv time etter at det har ringt. Da er det fint at det ikke er noen skolebusser som venter. De eldste har av og til lengre skoledager og kommer når de er feridge.

Her ved utekrana foregår håndvasken før vi spiser. Håndvask lærte vi en dag av sykepleier Wilma da svineinnfluensaen sto på som verst.
Etter måltidet er det noen som står i dokø - eller sitter. Det hender køen er lang, men alle får gjort sitt fornødne uten de store klagene eller ulykkene. Boilivianere er i grunnen generelt flinke til å stå i kø dersom de ikke tilfeldigvis er sjåfør av en bil.
Og noen bruker pauseminuttene til å leke, eller som her, spille fotball.
Vi har en kjerne på rundt 30 unger som kommer fast. Vi har sagt ja til flere, men som nå ikke kommer mer av ulike grunner. Noen utskiftninger tror jeg vi bare må regne med i en sammenheng som dette.

Ingen kommentarer: