fredag 23. juli 2010

Vinterferien som kom tilbake

Siste uka har vært kald. Snøen i fjella kom forrige helg og den har enda ikke smelta - det er uvanlig. Av den grunn kom vinterferien tilbake.

Først var det vinterferie i to uker. Så begynte alle på skolen igjen og så ble det vinterferie en gang til - den har nå vart en uke. Saken er at når vinterferien begynte uka etter St.Hans så var den i utgangspunktet på to uker, men med mulighet for forlengelse. Ingen vet hvor lenge en vinterferie varer her i landet og det som avgjør er kulda. Alle skolene er murbygninger, det kan være kaldt inne i murbygninger der sola ikke kommer til og der det ikke fins noen oppvarming, men heller trekkfulle vinduer og dører. Påkledning kan også være mangelfull for mange unger. Slitte klær og lite klær til å sitte inne i kulda med. Varslingssystemet for utvidelse eller ikke er via nyheter på tv og radio. Til oss kommer ungene på ettermiddagen og da står sola på og gjør det rett og slett varmt for oss. Det er den gyldne middelvei som mangler her også. Men det er godt at sola kommer slik at vi kan gå ut for å varme oss.

4 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Ja, vi lever i ei mangfaldig verden..
Sommaren her har vore regn og atter regn..
Men denne helga er det endeleg SOL!
Til hausten skal ei som er født og oppvaksen i Bolivia arbeide hjå meg, det blir kjekt :-)
Kjekt med glimt frå din kvardag!

dråpen sa...

Så spennende Sigrid. Det må du fortelle mer om etter hvert. Kos deg med sola.

Britt Lene sa...

Alltid like kjekt å lese oppdateringene dine Toril;) Håpe du har det bra, og at prosjektet går godt! Jeg er ferdig utdannet førskolelærer nå, men skal ta videreutdanning i spes.ped. nå:) gleder meg! Kanskje sees vi igjen etterhvert!:) Ha en fin sommer...eh...vinter...hehe

dråpen sa...

Gratulere som førskolelærer, Britt Lene. Hygelig å høre fra deg. Spes ped er spennende og nyttig. Stå på videre.