torsdag 26. august 2010

bursdagsfest

Dette spiste vi da vi hadde en serebel feiring av oss selv torsdag den 26 august 2010, "pollo al horno" - kylling i ovn med tilbehør av potet, søtpotet, banan og grønnsaker. Nydelig godt på en festdag. Så ser dere at vi kun har fått utdelt en skje til å spise med. Her i Bolivia er det slik at det som ikke kan spises med skje, spises med henda. Kniv og gaffel er for de speiselle (hvem nå de måtte være).
Etter måltided gjorde vi litt lekser, men ikke så veldig mye. Vi måtte leke i dag. Aktiviteter i grupper gikk unna og svetten rant på flere. Innsatsen var upåklagelig når de først kom i gang (det tok litt tid å sleppe seg løs). Her er Carla i en av aktivitetene der det var om å gjøre å blåse opp så mange ballonger som mulig og etterpå få de til å sprekke uten å bruke hendene. Det var mange ulike å gjøre det på, men de fleste satte seg på dem. Og for å få alle til å delta hjalp de store de små med å løfte dem opp for å sette dem på ballongen.

Å forme tall med kroppen i gruppe kan være utfordring for noen og enhver. Alle ser at dette er tallet 9 i romertall. Her dukka det opp gode talenter for å organisere og lede andre, store som små - veldig interessant å se på.

Her skulle alle tegne sin del av noe som var typisk for et fylke her i landet. Da høyden over havet varierer mellom 200 m. og 6000 m. i dette landet er det ganske stor forskjell på flora, fauna og levemåte.

På slutten av dagen kom foreldrene for å delta sammen med ungene sine. De fikk kake og de fikk se bilder fra livet vårt her i prosjektet.
Så mange har vi aldri vært rundt dette bordet før.


Til slutt var det premier til alle. Det ble en fin dag, dog slitsomt for noen av de som jobba, spesielt de på kjøkkenet.

Så gikk de hjem fornøyde og slitne store som små og satser på at dette fungerer i mange år til.

1 kommentar:

Anonym sa...

ÅÅÅÅ - det ser så kjekt ut! Gleder meg masse til å komme på besøk! Klem, Lene