onsdag 25. november 2009

Lekser

Dette var leksa til a Carla i dag, en dokke laget av jern. Hun var egentlig veldig fornøyd med den selv om det kanskje ikke ser helt slik ut. Det er nemlig ikke så vanlig å smile på bildene her i landet. Men dokka blei fin den, hun fikk litt hjelp til sveisinga og bøyinga av jernstanga, ellers hadde hun ideene selv. Tidligere lagde hun en buss av en plastkanne hvor det hadde vært matolje på. Den ble også veldig fin og hun fikk topp karakter, men hun trenger mye hjelp til disse leksene. Den mannlige læreren vår, Secundino, er medhjelperen i slike lekser. "Min pappa hadde ikke klart å lage en slik," sa hun etterpå. Jeg spurte henne hva de andre elevene gjør og da sa hun at de fleste lager dokka av spiker.
Så nærmer det seg jul og her lages det juletre av 2.klassingene.

Til slutt har vi Noemi som har laget ferdig julekrybba. Denne ble riktig fin og Noemi er fornøyd med det hun har gjort, for dette har hun gjort selv.
Det er mange rare lekser her synes jeg, mange praktiske oppgaver som elevene må få mye hjelp til. Det virker som om det ofte er viktigere med et fint resultat enn at elevene har gjort det selv. Men slik som med Carla så stimulerer det fantasien i alle fall og det er jo bra. Og at de får en bra karakter er jo også fint, så får de gjøre en større egeninnsats i de andre faga.

Ingen kommentarer: