fredag 13. november 2009

Uteskole

Vi har også uteskole. Nå foregår det meste her med åpne dører og frisk luft, men selve undervisningen og lekselesinga foregår inne.
Her ser dere likevel et lite eksempel på praktisk læring av sirkel, radius, diameter og omkrets. Forståelsen blir så anderledes ved å gjøre det på denne måten i forhold til å sitte inne med papir og blyant.
Disse gutta tok gymtimen i treet. Treet har i grunnen fått ganske har medfart. Det har vokst veldig fort på de halvannet åra jeg har sett det. Av den grunn er greinene nokså svake, likevel brekker de ikke selv om de bøyer seg. Nå er det slik her at unger ikke skal skitne seg til, ødelegge klærne eller risikere å falle ned fra noe tre så det er mange unger som ikke får lov til å klatre i trær slik som disse gutta gjør. Jeg har tenkt mye på den biten og hva de frarøver unga sine ved at de ikke får utfolde seg fysisk, men når en har lite penger, en vasker klærne for hånd, har en skokk med unger, det er støvete og unger blir fort skitten, lege og sykehus og medisiner koster mer enn en har råd til og en vil se litt fin ut i klærne for ikke å se fattig ut - hva ville dere ha sagt til ungene deres?

Ingen kommentarer: