fredag 13. november 2009

Stein på enda flere måter.

"Først kom et lass med lisser, et lass med lakrislisser." Nei, det kom verken lakrislisser eller sjokoladenisser, men det kom et lass med stein til gata vår, ja, ikke bare et lass, men mange. Her skulle det rett og slett steinlegges. Noen lass med sand kom også for å tette igjen hulla mellom steinene.Dette er rett utenfor porten vår. I omtrent to uker var bilen innestengt, vi kunne så vidt gå mellom haugene og arbeiderne.

Her ser dere to av de som jobba jevnt og trutt i over en uke i solsteik og varme. Alt arbeidet var manuelt - ingen maskiner - kjøring av stein og sand med trillebård, plassering av steinene og feste de litt nedi med en sånn liten tjukk hammer av jern som jeg ikke helt husker hva heter. Jeg hadde vondt av dem for de gjorde en flott jobb og bak dem ser dere resultatet. Nå er det en slett vei, som omtrent blir vedlikeholdsfri de neste hundre år.

1 kommentar:

Lene Vårum sa...

Så fantastisk med empedrado! Det må være deilig nå som regnet begynner! Det er en del gode veier her på øya, men de stedene de har prøvd seg på steinlegging må jeg si at jeg lengter tilbake til Bolivia!