søndag 2. mai 2010

De yngste

Legger ut noen bilder av de minste ungene vi har her. I fjor var det noen på leksehjelpa som av og til måtte være hjemme i stedet for å komme til oss fordi de måtte passe småsøsken. Dette var gjerne i de familiene som hadde størst behov for hjelp. Da vi evaluerte forrige år fant vi ut av vi ville gi et tilbud til unger av personale og av disse yngre søsknene.
Da jeg var i Norge fikk jeg biler, lego og puslespill av gode venner i tillegg til at jeg kjøpte noen bøtter, spader og biler. Dette leker de minste med nå og de koser seg. Vi har en sandhaug som egentlig skal brukes til bygging etter hvert, men der de yngste har lekt mye i det siste. Vi er også i gang med å lage en egen sandkasse til dem.
Det å leke sammen er noe de yngste gjør forholdsvis lite av virker det som. De trenger hjelp og stimulering i samhandling, vente på tur, dele med seg, ta hensyn til andre og se at andre kan ha samme ønske som de selv.
Det vi også merker er at når de større ungene er ferdig med leksene sine, kommer de for å leke med biler, lego eller å huske som vi i utgangspunktet har laget til de yngste. Det virker som om de rett og slett er underernærte på god lek som stimulerer fantasi, samhandling og kreatividad, men du verden som de liker det når de får muligheten.

3 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Så flott eit tiltak..
Alle barn treng å få lære å leike, dele og ha empati med andre..

ha ei fin veke!

Jan-Tore Olsen sa...

Hei Toril!
Lykke til med prosjektet.
Her fant jeg et nytt norsk ord -"Kreatividad" Hehe.. nå har du visst vært lenge i Bolivia....

Jan-Tore

dråpen sa...

Ja takk, Jan Tore. Skjønte det var noe, men kobla ikke da jeg skreiv.
Koselig å høre fra deg Sigrid, håper dere har det bra.