tirsdag 15. juni 2010

Simon Bolivar

I begynnelsen av mai tok jeg en tur til Caracas i Venezuela for å besøkte kusina mi, Hege og familien hennes. Et trivelig besøk med mange småturer og en litt større til havet og bading i bølgene i Det Karibiske Hav. Hege jobber i Statoil og mannen hennes er hjemmeværende, så det ble han og jeg som reiste rundt og besøkte ulike steder i Caracas. En dag ba jeg om å komme til hovedplazaen og museet etter frigjøringshelten Simon Bolivar. Vi tok metroen ned til sentrum og fikk se presidentpalasset, museet og plazaen hvor det står en stor statue av helten. Bolivia har navn etter han. Pengeenheten i Venezuela heter Bolivaros og i Bolivia heter den Bolivianos. Han er en av Sør Amerikas største frigjøringshelter og har virkelig satt sine spor. Det sies at han frigjorde Venezuela, Colombia, Ecuador, Peru og Bolivia, hvor Venezuela fikk frihet først i 1810 og til sist Bolivia i 1825. Han hadde en drøm om å gjøre en stat av alle disse landene etter mønster fra USA, men slik gikk det ikke som vi vet. Mer om han kan dere les på Wikipedia. Utsikt fra rommet mitt i femte etasje.

Caracas, en stor by med omtrent 6 mill innbyggere. Med overraskende fint klima da den ligger litt fra sjøen og omtrent 1000 m.o.h.

Der fikk jeg min deby som golfspiller, det var vanskelig.

Så besøkte vi plazaen og frigjøringshelten Simon Bolivar på sin hest. Under ser dere en av mange plakater i sentrum av byen som viser at det er 200 år siden frigjøringen.

Simon Bolivar er født i Venezuela, men døde i Colombia i 1830. Etter hvert ble lemningene hans flyttet til Caracas og her inne i Panteon står kista hans.

Så er vi på tur mot havet. Siste bit foregikk i båt, gjennom et sumpområde.

Olivia og Linnea koser seg i hengekøya etter en lang dag på sandstranda og i bølgene. Takk for at jeg fikk være med dere til dette deilige stedet.

Ingen kommentarer: