søndag 21. november 2010

søndag morgen

Det er søndag morgen, sola skinner fra skyklar himmel, fuglene synger, det er tørt og det er varmt. Vi får nok over 30 grader i dag også. Jeg lengter til sjøen, med en sval vind og et bad i saltvann, men dit er det langt.
Innspurten av skoleåret er i gang. Noen er ferdige med eksamen og vet at de kan avansere et klassetrinn fra neste år. Noen driver med ekstraundervisning i enkeltfag som de er litt svake i. Da må de forbedre seg for å kunne avansere. Noen begynner med eksamen denne uka og svaret får de da om en uke. Kanskje noen fler må ta noen ekstratimer for å kunne stå. Det er alltid noen i en klasse som stryker og må gå året om igjen. Det kan virke hardt og gammeldags med eksamen fra første klasse og dumping dersom en ikke er faglig god nok, men det virker som om det er innarbeida og en vane for alle. Foreløpig ser det bra ut for de ungene som kommer til oss, men vi vet jo ikke helt enda hvordan det går med alle. Dersom noen må gå om igjen sier de at de har mista et år. På en måte er det sant, men likevel har de lært noe som de kan gå videre på i livet uansett om de ser det eller ikke.
Så bygger vi bad, tre stykker, et til jenter, et til gutter og et til voksne. De blir ikke ferdige dette skoleåret, men da vi begynner igjen i februar gleder jeg meg til å kunne gå på do i fred og ro uten at det står en hærskare av unger utenfor og tripper.
Ha en fortsatt fin søndag.

2 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Uvant for oss dette med å dumpe og gå
om igjen...
Her skal alle inkluderast for ein kvar pris..
Skal du heim til Jul, eller vert du heime der borte?

føradventsklem :-)

dråpen sa...

Jeg blir her hjemme i Bolivia i jula. Vet ikke hva jeg gjør enda, men vi finner nok på noe. Har ikke helt forstått at det er jul, vi har sol og 30 grader.