tirsdag 13. januar 2009

Nyttårsfest

Hei!
Jeg har begynt å studere antropologi og nyttårsaften reiste jeg på min første (og helt private) studietur. Det ble en tur som ingen andre på studiet kommer til å få - tror jeg.
Jeg dro til landsbyen Ayamaya som dere ser på bildet. Den ligger på pampaen 130 km sør for La Paz. Der feira jeg det nye årets ankomst. Det var fest for alle i landsbyen og mange utflyttere kom på besøk for å treffe igjen slekt og venner som de kanskje ikke hadde sett på mange år. Befolkningen økte med noen hundre prosent disse dagene.
Jeg var blitt fortalt på forhånd at det ville bli en del drikking, og det ble det. Presset var stort på de som kom, for de gir av vennskap og omsorgsfullhet sier de. Jeg tenkte at jeg er anderledes uansett så jeg klarte å motstå selv om det var vanskelig. Men da jeg ikke drakk måtte jeg i alle fall danse. Så med en god læremester og en awayo over brystet tok jeg de første dansetrinna over plazaen midt i landsbyen. Alle kikka på meg og noen ga meg gode blikk og tommelen i været for det gikk ganske bra. Der holdt vi på, en liten gjeng (se bildet), og dansa utover ettermiddagen. Innimellom ble jeg presentert for andre i landsbyen som stort sett virka som var i slekt hele gjengen. Han jeg reiste sammen med og som er født der kalte nærmest alle sammen for tante, onkel eller søskenbarn.
Det ble en uforglemmelig og anderledes nyttårsfeiring for meg, mange trivelige folk og gode minner å ta med seg til tross for litt mye alkohol, og nyttårsrakketene hørte jeg fra rommet der jeg lå og skulle sove i soveposen min.
Toril

1 kommentar:

Srta sa...

http://rockingonheavensdoor.blogspot.com/